Dr. Oana Secarā:” Împărțirea spitalelor în COVID și NONCOVID a fost o greșeală.Restricțiile impuse nu sunt justificate”
Dr. Oana Secară, medic oneștean, președinte al CA de la Spitalul Județean Bacău, a intrat în atenția presei prin declarațiile…
Dr. Oana Secară, medic oneștean, președinte al CA de la Spitalul Județean Bacău, a intrat în atenția presei prin declarațiile sale care au contrazis tezele oficiale referitoare la Coronavirus. Pentru declarațiile sale, prefectul de Bacău a sugerat că ar trebui demisă. Mulți alții, însă, îi admiră curajul de a vorbi deschis despre o problemă medicală transformată de autorități în dogmă, scris jurnaliștii de la cotidianul „Deșteptarea
„Panica indusă în societate cu privire la viroză a afectat parțial și cadrele sanitare. Au existat, în mod clar, pacienți cu afecțiuni serioase cărora li s-au temporizat anumite tipuri de tratamente pe motiv că erau pozitivi, sau pacienți care nu erau primiți de către spitale NONCOVID fiindcă nu erau în teritoriul arondat lor. Deci această împărțire a spitalelor s-a dovedit o greșeală. De asemenea, cadrele sanitare trebuiau încurajate să lucreze cu acești pacienți, nu să se propage panica în spațiul public prin televiziuni și radio. Să li se spună mereu că virusul NU se transmite așa cum s-a spus la început.”
„Restricțiile impuse nu sunt justificate”
– „Nici la nivelul actual al ratei incidenței cumulate, nici la nivele mai mari nu s-au justificat aceste măsuri. Niciodată. Fiindcă măsurile trebuie corelate cu MODUL DE TRANSMITERE A VIRUSULUI. Virusul NU se transmite decât de la persoane foarte apropiate, cu care petrecem mult timp în spații închise, mici, și de care, evident, nu ne protejăm. Nu în spații deschise, nu mergând seara la magazin, nu circulând noaptea pe străzi.”
„Explic de ce nu are rost vaccinarea în masă a tinerilor și copiiilor. Chiar vaccinați fiind, tot vor face boala și o vor transmite. Deci NU oprim transmiterea. Această categorie populatională, oricum, este cea care dezvoltă forme ușoare de boală, deci nici argumentul evitării formelor critice nu stă în picioare. Atunci, de ce ne-am asuma riscul unor reacții adverse pe termen mediu și lung, reacții pe care nu le cunoaștem încă, dacă nu avem beneficii? Una este o boală autoimună, ca efect advers postvaccinal pe termen mediu, la o persoană de 85 de ani, care va trebui să suporte acest neajuns 10 ani. Dar se salvează de o formă critică de viroză, poate. Alta este însă să dezvolte cineva o astfel de boală la 15 ani , când poate in față mai sunt 80 de ani de viață. Așa trebuie gândită vaccinarea”- dr. Oana Secara.