Saturday, June 12, 2021


Peste 40 de ONG-uri prezente la întâlnirea cu primarul Oneștiului

Reprezentanții a peste 40 de asociații/organizații neguvernamentale au participat miercuri după-amaiza, în aula bibliotecii Radu Rosetti la o întâlnire cu…

PublicatCurierul , in Actualitate Comunicate , at mai 13, 2021

Reprezentanții a peste 40 de asociații/organizații neguvernamentale au participat miercuri după-amaiza, în aula bibliotecii Radu Rosetti la o întâlnire cu primarul Oneștiului, Laurențiu Neghinā.

Scopul acestei întrevederi l-a reprezentat cunoașterea activităților şi proiectelor fiecărui ONG în vederea unei colaborări comune la nivelul oraşului.

Parintele Florin Smarandi, fondatorul Asociației de tineret Onestin a propus realizarea unei carte a ong-urilor locale care sa fie publicată pe site-ul primăriei și care sa cuprindă informații despre activitățile tuturor asociațiilor din oraș.

De asemenea, edilul municipiului a subliniat ca aceasta întâlnire este benefică pentru ca, în primul rând reprezentații ong-urilor s-au putut cunoaște și au putut afla proiectele pe care le desfășoară fiecare, în același timp existând și posibilitatea de a colabora împreună, în special pentru scrierea de proiecte cu finanțare europeanā.

Prezent la întâlnire, Alexandru Cristea, consilier local a vorbit despre importanta aplicării legii 350/2005 la nivelul orașului. Astfel, cei prezenți au fost invitați sa facă propuneri de modificare sau completare a hotărârii consiliului local privind finantarea ong-urilor, urmând ca intr-o sedinta de consiliu viitoare, consilierii sa stabilească toate normele de aplicare privind aceste finantari.

Laurențiu Neghina a declarat ca astfel de întâlniri vor avea loc periodic pe domenii de activitate pentru o mai buna eficientā.