Saturday, June 15, 2024


Președinții asociațiilor blocurilor de proprietari din Onești se intalnesc cu primarul Neghinā. Scopul întrevederii: ANVELOPAREA blocurilor

Marți, 18 mai,2021, primarul Oneștiului Laurențiu Neghinā împreună cu personalul de specialitate din cadrul Primăriei Onești, se va întâlni cu…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 15, 2021

Marți, 18 mai,2021, primarul Oneștiului Laurențiu Neghinā împreună cu personalul de specialitate din cadrul Primăriei Onești, se va întâlni cu președinții asociațiilor blocurilor de proprietari pentru a aduce clarificări în privința Programului Național de reabilitare termică a blocurilor.
Întrucât numărul asociațiilor este mare, acestea au fost împărțite în trei grupe: de la 13:00, 14:00 și de la 15:00.

Întâlnirile vor avea loc în Sala de ședințe a Consiliului Local

În urmā cu doua săptămâni, primarul Laurențiu Neghinā a trimis tuturor asociațiilor de proprietari din Onești o adresa prin care informează ca acestea pot aplica pentru Programul local privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe construite după proiecte elaborate până la 31 decembrie 2005.

Finanţarea executării lucrărilor de intervenţie menţionate anterior se asigură astfel:
60% din alocaţii de la bugetul de stat, maxim 30% din bugetele locale ale primăriilor  și minim 10% din bugetul asociației de proprietari.
 Laurențiu Neghinã, primarul municipiului Onești a declarat ca susține acest proiect și ca dacă vor exista solicitări din partea asociațiilor de proprietarii, primăria va putea aloca de la bugetul local suma de 2.000.000 de lei pentru acest an. De asemenea, edilul-șef a mai precizat ca modalitatea de atribuire a acestor fonduri va fi pe principiul „primul venit, primul servit”.