Tuesday, June 22, 2021


Organizatorii marilor festivaluri cer ajutor de la stat. Electric Castle, anulat şi în 2021

Noile măsuri de relaxare anunțate de autorități pentru această vară reprezintă o gură de oxigen pentru teatre, dar și pentru…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 18, 2021

Noile măsuri de relaxare anunțate de autorități pentru această vară reprezintă o gură de oxigen pentru teatre, dar și pentru organizatorii de concerte și festivaluri mici, cu cel mult 5.000 de participanți.

Jazz in the Park și TIFF sunt în această situație, nu și Electric Castle de la Bonțida. Evenimentul a fost anulat și în acest an.

Nemulțumiți și dezamăgiți, reprezentanții marilor festivaluri cer ajutor financiar din partea statului, așa cum se întâmplă în alte țări.

Vestea bună e că marii artiști anunțați pentru acest an, Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones, și-au confirmat prezența la ediția de anul viitor, care va avea loc între 13 și 17 iulie la Castelul Banfy.

Însă din ce va trai întreaga industrie închisă de mai bine de un an de zile, rămâne în continuare o întrebare fără răspuns.

Sunt însă și vesti bune pentru evenimentele cu un număr mic de participanți. Festivalul Jazz in the Park de la Cluj, dar și Festivalul Internațional de Film Transilvania vor avea loc.

În august are loc și Festivalul de Teatru de la Sibiu.