Friday, September 29, 2023


FOTO- Spectacol de TANGO de zile mari la Biblioteca Radu Rosetti Onești

Joi, 20 mai 2021, la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” s-a cântat și dansat tango argentinian. Protagoniștii serii au fost Indrei…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 21, 2021

Joi, 20 mai 2021, la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” s-a cântat și dansat tango argentinian. Protagoniștii serii au fost Indrei Sorin Robert – bandeon, Viktoria Cormos – solistă, Corina Marc – vioară, Indrei Rosana Irina – pian și Elena Ghemeș – violoncel. Aceștia, împreună, formează Cluj Tango Orchestra, prima orchestră de tango argentinian din România.
În programul serii, s-au interpretat lucrări ale compozitorilor Francisco Canaro, Sebastian Piana, Osvaldo Pugliese, Gerardo Matos Rodriguez, Anselmo Aieta, Carlos Marucci și Astor Piazzolla.
Orchestra, care a concertat pentru prima dată la Onești, a oferit publicului o incursiune muzicală în tangoul vechi și nou. Piesele interpretate, unele vesele cu un tempo relativ rapid, altele mai nostalgice dar pline de pasiune, au creat o atmosferă cu totul specială.
Muzica interpretată cu măiestrie de artiști, a fost și „podiumul” pe care șase dansatori profesioniști din Iași au prezentat publicului grația și eleganța dansului tango. Mișcările rapide, opririle bruște și mimimca partenerilor de dans, toate împreună au încântat publicul prezent.
Timp de o oră și jumătate, s-a cântat și dansat deopotrivă. A fost un spectacol inedit, cu sunete muzicale diverse și mișcări grațioase.
Concertul orchestrei „Cluj Tango Orchestra” ne-a convins, încă o dată, că tangoul va rămâne mereu, indiferent de vremuri, o expresie a eleganței și pasiunii.