Sunday, October 17, 2021


Prognoza meteo pentru perioada 24 mai – 6 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru intervalul 24 mai – 6 iunie. Meteorologii anunță oscilații de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 24, 2021

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru intervalul 24 mai – 6 iunie. Meteorologii anunță oscilații de temperatură în următoarele două săptămâni. Luna iunie începe cu vreme călduroasă, dar și cu ploi în mare parte a țării.

În prima parte a intervalului, deşi cu uşoare variaţii de la o zi la alta, valorile termice se vor situa în jurul celor normale sau chiar peste cele climatologic specifice (cu maxime de 22…25 de grade şi minime de 11…15 grade). Între 28 mai şi 1 iunie, vremea va fi în general răcoroasă, mai ales în nordul regiunii, astfel că, mediat regional, la amiază vor fi temperaturi de 18…22 de grade, iar noaptea 7…11 grade.

Ulterior, estimările indică o încălzire a vremii, spre un regim termic apropiat de cel obişnuit. În intervalul 26-28 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii
atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi pe alocuri se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Proabilitatea de ploaie va fi ridicată şi între 31 mai şi 3 iunie.