Monday, October 18, 2021


ALOCATIILE copiilor nu vor creste de la 1 iulie

Nu sunt şanse ca alocaţiile copiilor să crească, de la 1 iulie, pentru că nu există fonduri la buget, a…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 25, 2021

Nu sunt şanse ca alocaţiile copiilor să crească, de la 1 iulie, pentru că nu există fonduri la buget, a explicat, ieri, la Piteşti, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Se lucrează, în schimb, în coaliţia de guvernare, la reforma privind acordarea pensiilor pentru a se elimina inechităţile din sistem, a anunţat liderul liberalilor. El a vorbit şi despre vaccinarea anti-COVID care pe viitor ar putea fi făcută contra-cost.

„Unul dintre principalele obiective pe care le urmărim prin refroma pensiilor este să facem dreptate pensionarilor”, spunea liderul PNL Ludovic Orban. El a explicat că documentul este în lucru la Ministerul Muncii şi speră să fie gata până la finalul anului.

Ludovic Orban: La contribuţie egală pensia trebuie să fie similară. Evident, este vorba şi despre un mecanism de indexare pe care îl cunoaşteţi, din punctul nostru de vedere, care să cuprindă pe de-o parte acoperirea în proporţie de 100% a ratei inflaţiei şi, de asemenea, participarea la creşterea economică prin creşterea punctului de pensie cu un procent din creşterea salariului mediu brut.

Pe de altă parte, întrebat dacă există şanse să crească alocaţiile copiilor de la 1 iulie, Ludovic Orban a declarat că deşi în coaliţia de guvernare „au mai apărut păreri în acest sens”, nu există resurse care să permită încă o creşterea locaţiilor copiilor în acest an.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Ludovic Orban mai declara că vaccinarea anti-COVID s-ar putea face contra cost pe viitor, pe modelul vaccinării antigripale, fără a preciza un orizont de timp. Statul român suportă toate costurile de vaccinare acum şi după ce în România se atinge imunitatea de grup faţă de noul coronavirus, persoanele nevaccinate şi care nu fac parte din grupele de risc s-ar putea să plătească dacă vor vrea să se vaccineze anti-COVID, mai spunea Ludovic Orban, care menţiona că până acum s-au vaccinat peste patru milioane de români.