Friday, June 18, 2021


Păsările flamingo poposesc tot mai des în România. Peste 100 de păsări au fost observate în Delta Dunării

Frumoasele păsări flamingo, prezențe exotice, poposesc tot mai des în România, în lungile trasee de migrație. În aceste zile, peste…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 27, 2021

Frumoasele păsări flamingo, prezențe exotice, poposesc tot mai des în România, în lungile trasee de migrație. În aceste zile, peste 100 de păsări flamingo au fost observate în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Biologii spun că au găsit la noi un mediu potrivit cu hrană diversificată și apă caldă, iar schimbările climatice le-ar putea ajuta pe aceste zburătoare să rămână mai mult pe meleagurile noastre.

Acesta este spectacolul oferit de noii vizitatori ai lacului Nuntaşi din Constanța. Zeci de păsări flamingo au găsit un loc potrivit pentru odihnă şi hrană.

Păsările de flamingo cântăresc în jur de cinci kilograme. Ies mereu în evidenţă graţie culorii. Penajul de un roz intens se formează în timp, datorită algelor pe care le mănâncă. Fotografii au venit din zori să surprindă spectacolul.

Dacă ajungeţi în zona Lacului Nuntaşi să admiraţi frumoasele păsări flamingo, trebuie să ţineţi cont de o regulă: păstraţi liniştea. Sunt păsări sperioase, iar orice zgomot puternic le-ar putea crea un disconfort şi, în consecinţă, ar părăsi zona.

Specialiştii spun că la ora actuală, Lacul Nuntaşi este bazinul cu cea mai caldă apă din zonă. Acum un an, pe vremea asta, lacul secase. După intervenţia celor de la Apele Române, s-a umplut din nou cu apă, iar acum găzduieşte şi aceste păsări graţioase.