Wednesday, May 1, 2024


Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede finanţarea cu 78 de milioane de euro a unor proiecte ce vizează şcoala online

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede, printre altele, finanţarea cu 78 de milioane de euro a unor proiecte ce…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 3, 2021

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede, printre altele, finanţarea cu 78 de milioane de euro a unor proiecte ce vizează şcoala online şi cu 500 de milioane de euro a celor legate de abandonul şcolar, conform exemplelor de programe finanţate prin PNRR prezentate miercuri de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.


„Pe partea de educaţie avem 3,6 miliarde (euro). Ne-am uitat şi la această parte de a nu rămâne în urmă, de a nu avea părţi din România care să fie uitate şi am dat exemplul de şcoală online dedicată elevilor cu dizabilităţi şi elevilor spitalizaţi. Deci, după ce trece această criză, tot trebuie în sistemul educaţional să avem capacitate de a educa aceşti copii care nu ajung la şcoală. La fel, o investiţie masivă în abandon şcolar. Vom avea granturi pentru şcolile cu risc crescut de abandon şi vor fi 320.000 de copii beneficiari ai acestor granturi care vor fi gestionate la nivel de şcoală”, a spus Ghinea.

Astfel, pentru programele accesibile de alfabetizare digitală pentru elevii cu dizabilităţi, elevi spitalizaţi suma alocată este de 78 milioane euro, perioada de realizare fiind septembrie 2022 – decembrie 2025.

În ceea ce priveşte abandonul şcolar, 1.750 de şcoli vor primi granturi, perioada de implementare fiind ianuarie 2022 – iunie 2026.