Saturday, September 18, 2021


Raport – Numărul copiilor exploataţi prin muncă a crescut la 160 de milioane

Numărul copiilor exploataţi prin muncă a ajuns la 160 de milioane la nivel mondial, înregistrându-se o creştere de 8,4 milioane…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 10, 2021

Numărul copiilor exploataţi prin muncă a ajuns la 160 de milioane la nivel mondial, înregistrându-se o creştere de 8,4 milioane în ultimii patru ani, în timp ce milioane de alţi copii sunt expuşi riscului ca urmare a impactului pandemiei de COVID-19, potrivit unui nou raport publicat de Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) şi UNICEF.

Raportul „Child Labour: Global estimates 2020, trends and the road forward” (Exploatarea copiilor prin muncă: estimări globale pentru anul 2020, tendinţe şi perspective viitoare), publicat înaintea Zilei mondiale împotriva exploatării prin muncă a copiilor, marcată pe 12 iunie, avertizează că progresele privind eliminarea exploatării copiilor prin muncă stagnează pentru prima dată în ultimii 20 de ani, inversându-se tendinţa descendentă din trecut, după ce numărul copiilor care muncesc a scăzut cu 94 de milioane în perioada 2000 – 2016.

Raportul semnalează o creştere semnificativă a numărului copiilor cu vârste curpinse între 5 şi 11 ani care sunt exploataţi prin muncă, aceştia reprezentând în momentul de faţă mai bine de jumătate din totalul înregistrat la nivel mondial. Numărul copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani care prestează munci periculoase – definite ca fiind muncile care dăunează sănătăţii, securităţii sau dezvoltării morale a copiilor – a crescut cu 6,5 milioane din 2016, ajungând la 79 de milioane.

ONU avertizează că situaţia riscă să se deterioreze dacă nu se face nimic pentru a ajuta familiile care se scufundă în sărăcie.

„Pierdem teren în lupta împotriva muncii realizate de copii şi anul trecut nu a uşurat lucrurile”, a subliniat Henrietta Fore, director executiv al UNICEF.

Sursa: news.ro