Thursday, July 29, 2021


Curse Tarom spre Antalya, direct de pe aeroportul din Bacău

După o pauză de 12 ani, TAROM operează din nou de pe Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău. Astfel, din…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 11, 2021

După o pauză de 12 ani, TAROM operează din nou de pe Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău. Astfel, din această săptămână, băcăuanii și nu numai pot alege să zboare către Antalya, folosind avioanele companiei de stat. Urmează să fie introduse și curse interne către București, Cluj și Timișoara.

TAROM se alătură celorlalte companii de zbor prezente deja în orarul aeroportului băcăuan – Blue Air și Wizz Air. „Este un semnal pozitiv privind interesul crescut al operatorilor de zbor pentru aeroportul nostru și regiunea pe care o deservim, rezultanta investițiilor majore implementate în ultimii ani împreună cu Consiliul Județean.

Chiar dacă acest domeniu de activitate a fost grav afectat de restricțiile de călătorie impuse din cauza pandemiei, noi am depus toate eforturile pentru a identifica noi oportunități de dezvoltare a traficului de zbor pentru momentele când lucrurile vor reveni la o stare de normalitate. Prezența companiei TAROM este cea mai recentă reușită în acest sens și deschide perspectiva reintroducerii destinațiilor interne, aspecte care sunt țn atenția ambelor părți”, a declarat Oana Daniela Chelaru, președinte executiv AIGE. Contractul aeroportului băcăuan semnat cu operatorul românesc TAROM va avea o valabilitate de trei ani

În prima etapă, din 10 iunie, TAROM va efectua zborul charter Antalya (Turcia), în fiecare zi de joi, direct din Bacău. Zborurile sunt programate în perioada 10 iunie – 26 septembrie, cu ora de sosire din Antalya 13.05 și decolare din Bacău la 14.05. Cele două părți analizează oprotunitatea reintroducerii mai multor destinații interne, cum ar fi București, Cluj, Timișoara, cu avioane tip ATR.