Monday, October 18, 2021


Aproximativ 24.600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor acţiona zilnic de Rusalii

Aproximativ 24.600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor acţiona zilnic de Rusalii, potrivit unui comunicat al Ministerului…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 19, 2021

Aproximativ 24.600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor acţiona zilnic de Rusalii, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, vineri, AGERPRES.

‘În perioada 18 – 21 iunie 2021, o medie zilnică de aproximativ 24.600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri vor acţiona în sistem integrat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor nelegale şi pentru descurajarea activităţilor care pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor, precum şi pentru asigurarea intervenţiilor în sprijinul cetăţenilor, inclusiv în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Astfel, în fiecare zi, aproximativ 10.000 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină, atât ca urmare a solicitărilor adresate de cetăţeni, cât şi pentru a preveni şi combate infracţionalitatea de orice natură şi faptele care perturbă ordinea şi liniştea publică’, a precizat MAI.

O atenţie deosebită va fi acordată prevenirii accidentelor grave şi fluidizării traficului pe arterele care de obicei sunt aglomerate în astfel de perioade, precum autostrada A2 şi DN1.

Poliţia Rutieră a suplimentat efectivele, mai ales pe principalele drumuri care fac legătura cu litoralul sau cu staţiunile montane.

În zilele de duminică şi luni se va asigura o prezenţă activă în zona lăcaşelor de cult, astfel încât toţi participanţii la slujbele religioase să se bucure în siguranţă de sărbătoare.

Peste 6.000 de jandarmi vor fi zilnic la datorie pentru a menţine şi restabili, dacă va fi cazul, ordinea şi liniştea publică.

Au fost redimensionate patrulele de jandarmi în staţiunile de pe litoral şi în cele montane, precum şi în zonele unde se aşteaptă prezenţa unui număr mare de persoane, precum pieţe sau parcuri.

În acest sfârşit de săptămână, efectivele poliţiştilor de frontieră vor fi adaptate, astfel încât să nu crească timpii de aşteptare la intrarea sau ieşirea în/din ţară, ca urmare a controlului personal, al documentelor de călătorie şi al mijloacelor de transport. Peste 3.600 de poliţişti de frontieră vor acţiona zilnic pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Totodată, se va menţine permanent legătura cu omologii din ţările vecine, pentru a se putea adapta măsurile în funcţie de evoluţia situaţiei operative.

MAI recomandă cetăţenilor care vor să intre în ţară sau să călătorească în străinătate pe cale terestră să consulte aplicaţia Trafic online https://www.politiadefrontiera.ro/en/traficonline/ pentru a alege cel mai liber traseu pentru tranzitarea frontierei de stat.