Wednesday, July 17, 2024


PMP: Stop exploatării copiilor prin muncă

Partidului Mișcarea Populară a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Exploatării Copilului prin Muncă „Copiii reprezintă bucuria și…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 12, 2021

Partidului Mișcarea Populară a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Exploatării Copilului prin Muncă

„Copiii reprezintă bucuria și fericirea în fiecare casă a românului. Părinții sunt obligați să construiască un cămin plin de iubire. Pruncii nostri învață să se joace, sa zâmbească, să buchișească tainele lumii și să-și pregătească, într-o liniște sufletească, zborul spre propria identitate. Rostul părintelui este să-și crească copilul într-un mediu sănătos, lipsit de griji și de zbaterile zilei de mâine. Din păcate, în România, exista familii triste în care copiii sunt exploatați prin muncă.

Sunt minori care sunt aruncați în stradă să cerșească, sa muncească cu ziua, sau sunt obligați să renunțe la școală pentru a munci în gospodărie sau chiar să aibă grijă de frații mai mici.

De Ziua Mondială împotriva Exploatării Copilului prin Muncă, facem un apel la factorii de decizie, să întărească instituțiile de control asupra familiilor vulnerabile social, pentru a preîntâmpina cazurile de manipulare a minorilor în scop financiar”, precizează PMP.