Grecia:Este obligatorie completarea formularului de identificare a pasagerului cu cel puţin 24 de ore înainte de călătorie. – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Grecia:Este obligatorie completarea formularului de identificare a pasagerului cu cel puţin 24 de ore înainte de călătorie.

Ministerul de Externe le reaminteşte românilor care merg în Grecia că şi anul acesta este obligatorie completarea formularului de identificare…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 13, 2021

Ministerul de Externe le reaminteşte românilor care merg în Grecia că şi anul acesta este obligatorie completarea formularului de identificare a pasagerului cu cel puţin 24 de ore înainte de călătorie.

Formularul a fost introdus de autorităţile elene anul trecut şi se poate completa online pe site-ul travel.ro.gr.

Călătorii trebuie să obţină apoi codul de confirmare a înregistrării care va trebuie prezentată obligatoriu la frontieră.

Precizările Ministerului de Externe vin după ce în vama Kulata, de la frontiera dintre Grecia şi Bulgaria, cozile de maşini au ajuns la câţiva şi iar mulţi românii au scris că aşteaptă câteva ore pentru a trece graniţa din cauza aglomeraţiei.

Ambasada României la Atena a solicitat identificarea în cel mai scurt timp a unor soluţii care să permită fluidizarea traficului, inclusiv prin suplimentarea personalului şi echipamentelor de testare.

De asemenea, consulii României de la Sofia şi Salonic s-au deplasat la punctul de trecere a frontierei pentru a acorda asistenţă în funcţie de solicitări.