Thursday, July 29, 2021


14 iunie – Ziua mondială a donatorului de sânge

Ziua mondială a donatorului de sânge are loc în fiecare an în 14 iunie. Marcarea anuală a acestei zile favorizează…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 14, 2021

Ziua mondială a donatorului de sânge are loc în fiecare an în 14 iunie.


Marcarea anuală a acestei zile favorizează creşterea gradului de conştientizare a necesităţii de sânge şi produse sanguine sigure şi, de asemenea, este un prilej pentru a mulţumi donatorilor de sânge voluntari, neplătiţi, pentru gestul lor salvator de vieţi, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe site-ul său (https://www.who.int)

Totodată, Ziua mondială a donatorului de sânge dă ocazia de a chema la acţiune guvernele şi autorităţile naţionale de sănătate pentru a furniza resurse adecvate şi a pune în aplicare sisteme şi infrastructuri pentru a creşte colectarea sângelui de la donatori de sânge voluntari.

Sângele şi produsele sanguine sigure sunt un aspect critic al îngrijirii şi sănătăţii publice. Acestea salvează milioane de vieţi şi îmbunătăţesc sănătatea şi calitatea vieţii multor pacienţi în fiecare zi. Nevoia de sânge este universală, dar accesul la sânge pentru toţi cei care au nevoie de el este limitat. Deficitul de sânge este deosebit de acut în ţările în curs de dezvoltare, menţionează OMS.