Friday, September 29, 2023


Mai mult de un milion de persoane fizice sunt înrolate în Spaţiul Privat Virtual

Peste 1,6 milioane de utilizatori, persoane fizice şi juridice, s-au conectat în total în Spaţiul Privat Virtual (SPV) al MF-ANAF,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 18, 2021

Peste 1,6 milioane de utilizatori, persoane fizice şi juridice, s-au conectat în total în Spaţiul Privat Virtual (SPV) al MF-ANAF, dintre care un milion persoane fizice, potrivit informaţiilor Ministerului Finanţelor.

„A fost depăşit pragul de un milion de persoane fizice înrolate în Spaţiul Privat Virtual (SPV) al MF-ANAF. În acest moment, peste 1,6 milioane de utilizatori, persoane fizice şi juridice, s-au conectat în total pe platformă”, se precizează într-un comunicat al MF transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, demersul de înrolare în SPV vine în sprijinul contribuabililor prin automatizarea schimbului de date fiscale şi eliminarea depunerii fizice a anumitor declaraţii lunare specifice. Prin înrolarea în SPV, contribuabilii au acces continuu la un serviciu gratuit, accesibil permanent, care oferă o serie de beneficii utilizatorilor săi, cum ar fi: o bază de date complexă cu informaţii din sfera obligaţiilor fiscale; accesul facil la acte administrativ fiscale şi alte documente; acces servicii electronice specifice.

„Faptul că românii înţeleg avantajele rezultate din înscrierea în SPV este de apreciat. Suntem într-un grafic ascendent în ceea ce priveşte procesul de digitalizare a administraţiei fiscale şi încurajez, în continuare, cât mai mulţi contribuabili să se înscrie pe platformă. Este vorba despre foarte mult timp câştigat şi un acces facil la acte administrativ-fiscale şi alte documente de interes. Împreună cu echipa din Ministerul Finanţelor, urmărim să identificăm şi să implementăm o serie de mecanisme de simplificare a procedurilor de înrolare şi autentificare în platformă, iar feedback-ul din partea utilizatorilor referitor la acest demers este binevenit. Am încredere că ANAF va găsi cele mai bune soluţii pentru modernizarea şi creşterea atractivităţii SPV, astfel încât din ce în ce mai mulţi români să adere la această platformă digitală pusa la dispoziţie de Ministerul Finanţelor şi ANAF”, a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.