Friday, October 22, 2021


COD galben de instabilitate atmosferică în toată țara. Vijelii și descărcări electrice în cursul acestei zile

Este cod galben de instabilitate atmosferică în toată ţara, până diseară la ora 23:00. Sunt aşteptate vijelii, averse torenţiale, descărcări…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 26, 2021

Este cod galben de instabilitate atmosferică în toată ţara, până diseară la ora 23:00. Sunt aşteptate vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi chiar grindină.

Viorica Dima, meteorolog: Dinspre Europa Centrală spre România se îndreaptă un front atmosferic destul de bine conturat, destul de activ, front atmosferic care şi-a dovedit virulenţa, urmând ca până în sâmbătă seară practic să traverseze în întregime ţara noastră. Vom vorbi despre averse torenţiale, dar mai ales despre intensificări puternice ale vântului 60-80, în general, kilometri pe oră, iar temperaturile vor scădea corespunzător, dat fiind faptul că pe parcurs potenţialul de furtună al acestui sistem frontal mai pierde din virulenţă, foarte probabil că nu ne vom confrunta nici cu grindină de mari dimensiuni, care a distrus suprafeţe semnificative pe teritoriul Austriei, iar, în ceea ce priveşte tornada care s-a produs pe teritoriul Chiei, dacă condiţiile atmosferice o vor încuraja e posibil să avem şi noi astfel de nori cu mişcare rotaţională, dar nu neapărat cu aspect tornadic, determinat în mod cert de acest pasaj frontal.