Saturday, September 30, 2023


Dubla crimă de la Onești. Noi detalii din rechizitoriu. Strigătele de disperare ale victimelor au răsunat pe stradă

Bărbatul care, în luna aprilie, a omorât doi muncitori într-un apartament din Oneşti care îi aparţinuse şi-a planificat crima şi…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 26, 2021

Bărbatul care, în luna aprilie, a omorât doi muncitori într-un apartament din Oneşti care îi aparţinuse şi-a planificat crima şi a vrut ca totul să fie public, scrie News.ro. 

Încă dinainte de a ajunge la apartament, el a cerut soţiei să ia legătura cu o televiziune locală – lucru pe care aceasta l-a şi făcut – dar şi să transmită live, pe Facebook, ceea ce s-a întâmplat după ce i-a luat ostatici pe cei doi muncitori. Pe parcursul celor cinci ore în care i-a ţinut pe muncitori ostatici, înainte de a-i ucide, Gheorghe Moroşan a cerut insistent să discute cu ministrul Justiţiei şi cu cel de Interne, dar a cerut şi ca la faţa locului să vină reprezentanţi ai presei, însă un poliţist i-a cerut unui jurnalist local să nu înregistreze şi să nu difuzeze un interviu cu Moroşan.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori în acest caz, o vecină, prietenă de familie cu soţii Moroşan i-a anunţat pe aceştia despre faptul că în fostul lor apartament se fac lucrări de renovare, iar soţii Moroşan i-au cerut acesteia să facă rost de numărul de telefon al unei televiziuni, pe care să o anunţe despre ce urma să se întâmple. Soţia a şi făcut acest lucru, însă reportera unei televiziuni locale a ignorat apelul, crezând că este o glumă a unor colegi.

„Cei doi inculpaţi au ştiut de la bun început modalitatea în care aveau să acţioneze şi, pentru a fi siguri de reuşita lor, înainte de a pleca de la domiciliu inculpatul a luat asupra sa un cuţit, dar ş spray-uri iritant lacrimogene pentru a înfrânge rezistenţa persoanelor aflate în apartament”, se arată ân rechizitoriu.

Procurorii au mai stabilit că bărbatul care i-a ucis pe cei doi a cumpărat de la un magazin auto, înainte de a ajunge la fostul său apartament, coliere autoblocante cu care să le poată imobiliza pe victime.