Wednesday, July 17, 2024


Certificat digital european Covid-19. Guvernul va da ordonanță de urgență

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că Guvernul va aproba într-o ședință de lucru, cel mai probabil, marți, o ordonanță…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 28, 2021

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că Guvernul va aproba într-o ședință de lucru, cel mai probabil, marți, o ordonanță de urgență pentru implementarea certificatelor digitale europene privind Covid-19.

Mihăilă a explicat într-o conferință de presă că valabilitatea certificatului va fi stabilită în funcție de situația în care se află persoana respectivă.

”Este în funcție de situația în care ne aflăm. De exemplu, pentru o persoană testată, valabilitatea certificatului este de 24 de ore dacă vorbim de un test antigen rapid și, respectiv, de 72 de ore dacă vorbim de un test PCR. Dacă este vorba de situația în care persoana a trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la data primului test Covid pozitiv înregistrat în corona force. Dacă vorbim de vaccinare, valabilitatea este până în luna iunie 2022 pentru o persoană vaccinată cu schema completă de vaccinare.” – a declarat ministrul Sănătății.

Va exista și o aplicație mobilă, ”CoronaScan” pentru verificarea autenticității, valabilității și integrității certificatelor, prin scanarea codului QR de pe certificat.