Monday, July 26, 2021


Facebook va implementa sistemul AMBER Alert în România, printr-un parteneriat cu Poliţia Română pentru a ajuta la localizarea copiilor dispăruți

Facebook va implementa sistemul AMBER Alert în România, printr-un parteneriat cu Poliţia Română, acesta urmând să ajute la localizarea copiilor…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 30, 2021

Facebook va implementa sistemul AMBER Alert în România, printr-un parteneriat cu Poliţia Română, acesta urmând să ajute la localizarea copiilor dispăruţi.

Potrivit unui comunicat al companiei, transmis miercuri AGERPRES, dacă un copil dispare, Facebook va distribui o alertă persoanelor din zonele în care acesta a fost văzut ultima dată. Alertele vor include informaţii detaliate şi o fotografie a copilului. Oamenii vor putea să acceseze alerta şi ulterior, pentru detalii pe care le-au pierdut din vedere la momentul respectiv, şi să o distribuie către prieteni.

„Suntem mândri să colaborăm cu Poliţia Română pentru a aduce AMBER Alert la dispoziţia comunităţii româneşti, pentru a ajuta copiii şi familiile acestora. Atunci când un copil este dat dispărut, cel mai important lucru pe care îl putem face este să transmitem informaţii publicului cât mai repede posibil. Prin intermediul alertelor AMBER de pe Facebook, care oferă informaţiile corecte persoanelor potrivite, într-un timp scurt, sperăm să reunim copiii dispăruţi cu familiile lor”, a declarat Emily Vacher, director, Trust & Safety la Facebook.