Friday, September 29, 2023


Inspectoratul Județean de Poliție Bacău a început selecția candidaților pentru admiterea la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”

Inspectoratul de Politie Judeţean Bacău, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, desfăşoară, în perioada 28.06.-11.07.2021, activitatea de recrutare şi selecţie a…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 1, 2021

Inspectoratul de Politie Judeţean Bacău, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, desfăşoară, în perioada 28.06.-11.07.2021, activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru participarea la concursul de admitere organizat în anul 2021, la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București.

755 de posturi sunt disponibile pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Până în data de 11 iulie, cei care întrunesc condițiile și criteriile prevăzute de legislația în vigoare se pot înscrie pentru concursul de admitere. Posturile disponibile sunt repartizate astfel:

Specializarea „Ordine și siguranță publică”, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”:

-300 de locuri pentru specialitatea poliție;

-70 de locuri pentru specialitatea poliție de frontieră;

-60 de locuri pentru specialitatea jandarmi.

Pentru aceeași specializare, forma de învățământ cu frecvență redusă, disponibilă agenților și subofițerilor din instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, sunt prevăzute 50 de locuri.

Specializarea „Drept”, domeniul de licență „Drept”: -specialitatea poliție, poliție de frontieră, jandarmi, sunt scoase la concurs:

– 125 de locuri forma de învățământ cu frecvență;

-100 de locuri – învățământ la distanță, care sunt adresate personalului MAI și pentru care se percepe taxă de școlarizare.

-50 de locuri disponibile în cadrul Facultății de Pompieri, domeniul de licență „Ingineria Instalaţiilor”.

Pentru informații detaliate cu privire la sesiunea de admitere din acest an în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, poate fi consultat site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, respectiv I.P.J. BACĂU – Anunț admitere la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza București (politiaromana.ro) Întregul proces de admitere va avea loc în perioada iunie – septembrie 2021.