Tuesday, October 26, 2021


Oneștiul, MODEL pentru județul Bacau

“Timp de doua luni am purtat mai multe discuții atât cu reprezentanții Romprest Onesti cât și cu conducerea ADIS Bacau…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 1, 2021

“Timp de doua luni am purtat mai multe discuții atât cu reprezentanții Romprest Onesti cât și cu conducerea ADIS Bacau pentru a găsi soluții pentru înființarea unei platforme de colectare, unde oneștenii sa depoziteze deșeurile din construcții.
Măsura luată este imperios necesară, luând in calcul felul in care arată acum anumite zone periferice ale Oneștiului.
Faptul că prefectul Bacăului, Ioan Bulai și președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea au luat exemplul Oneștiului si vor implementa această măsură la nivelul județului, mă onorează,” a declarat primarul Oneștiului, Laurențiu Neghinā pentru curieruldestiri.ro.

Miercuri prefectul județului Bacău, Leonard Ioan Bulai, s-a întâlnit cu operatorii de salubrizare din județul Bacău, cu operatorul depozitului ecologic de deșeuri din municipiul Bacău și autorități locale: ADIS Bacău, prin președintele CJ, Valentin Ivancea, Agenția Județeană de Mediu Bacău, Garda de Mediu – Comisariatul Bacău unde a propus înființarea unor puncte de colectare în localități, în care operatorii de salubrizare să poată amplasa containere pentru deșeurile provenite din construcții, după modelul de la Onești.

Astfel, celelalte localități din județul Bacău vor prelua modelul Oneștiului unde măsura a fost pusă deja în practică, primăria instalând  în incinta Oborului săptămânal o platformă dotată cu containere de mare volum unde oneștenii care produc deșeuri din construcții sau deșeuri voluminoase (mobilă veche, stolerie, etc.) le vor putea depozita GRATUIT.

Potrivit surselor curieruldestiri,  primarul Laurențiu Neghinā a fost primul și singurul edil din județ care a solicitat Adis Bacău soluții pentru rezolvarea deșeurilor provenite din constructiii.

Platforma poate fi folosită de luni până vineri între orele 8:00 și 17:00, de către locuitorii Oneștiului.
De asemenea, pentru cantități mari de deșeuri (peste 2.000kg), Romprest pune la dispoziție, la cererea și adresa celor interesați, containere speciale.
 Deșeurile din construcții vor fi transportate și depozitate în formă ambalată (saci, cutii), cu scopul de a fi păstrată curățenia la locul de depozitare.
Mai mult decât atât, cei care vor arunca gunoi în zone nepermise vor fi aspru sancționați, măsurile coercitive vor ajunge până la confiscarea vehiculului folosit pentru transportul gunoiului.
În ședința de Consiliu Local din 12 iulie vor fi stabilite și alte măsuri de bună gospodărire cu intenția de a menține un oraș curat!