Thursday, July 29, 2021


BOLT, serviciul de ride-hailing, s-a lansat în municipiul Bacău

Anunțul celor de la BOLT a fost făcut de Cristian Sălceanu, Country Manager. “Bacăul este un oraș activ, cu potențial de…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at iulie 9, 2021

Anunțul celor de la BOLT a fost făcut de Cristian Sălceanu, Country Manager. “Bacăul este un oraș activ, cu potențial de dezvoltare ridicat, astfel că decizia de a lansa aici serviciile de transport la cerere a fost mai mult decât evidentă. Interesul local pentru serviciile Bolt ne-a făcut să ne mobilizăm resursele pentru ca platforma noastră să fie disponibilă cât mai repede, respectând toate prevederile legii cu privire la autorizațiile necesare șoferilor noștri parteneri și la condițiile de operare”, a declarat acesta. 

Pentru a accesa serviciile de ride-hailing BOLT, utilizatorii trebuie să instaleze aplicația, pe care o pot descărca de pe Google Play sau App Store. Prețul curselor din Bacău începe de la 7 lei, iar pe perioada lansării, pasagerii beneficiază de reduceri de până la 50%.

BOLT este un serviciu asemănător Uber, acesta din urmă însă permițând împărțirea curselor și cu alți clienți, sub titulatura de ride-sharing. În cazul BOLT, cursa e valabilă doar pentru clientul care face comanda și nu se pot face opriri pe parcurs.

Taximetriștii din municipiul Bacău susțin că venirea serviciilor de ride-sharing și ride-hailing în oraș va duce la dispariția taxiurilor, deoarece este vorba despre o concurență neloială, iar meseria clasică nu are cum rezista fără ajutorul autorităților.