Friday, October 22, 2021


Bacău: Amenzi de peste 84.000 lei aplicate de polițiștii de la Economic

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza judeţului Bacău, pentru preveniria şi combaterea activităţilor…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 10, 2021

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza judeţului Bacău, pentru preveniria şi combaterea activităţilor ilegale comise pe linia comercializării produselor accizabile, agroalimentare şi industrial.

În zilele de 7 – 8 iulie a.c., lucrătorii din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul structurilor teritoriale cu atribuţii pe linie de ordine publică, însoţiţi de lucrători din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale comise pe linia comercializării produselor accizabile, agroalimentare şi industriale pe raza judeţului Bacău.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 47 entităţi economice şi au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 84.700 de lei.

Din totalul acestora, 14 au fost conform OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 6 în temeiul Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi dreptuile conexe şi una în temeiul Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

De asemenea, 3 operatori economici au primit sancţiuni complementare vizând suspendarea activităţii.