Friday, September 29, 2023


Cum ne ferim casa și mașina de hoți când suntem în vacanță

Unii la mare sau la munte în concediu, alții pregătiți să fure în urma lor. Polițiștii avertizează că în perioada…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 28, 2021

Unii la mare sau la munte în concediu, alții pregătiți să fure în urma lor. Polițiștii avertizează că în perioada concediilor casele și mașinile sunt mai expuse în fața hoților care profită de orice să se facă nevăzuți cu televizoare, laptop-uri sau bijuterii găsite în case sau mașini. Există și soluții simple, sugerate chiar de oamenii legii, care ne ajută să plecăm liniștiți în concediu.

Foarte bine ar fi, chiar dacă suntem plecați în vacanță să nu le lăsăm impresia hoților că nu suntem acasă. Pentru asta un bec trebuie să rămână aprins și să nu postăm pe rețelele de socializare cât timp suntem în vacanță.

Dacă am făcut toate aceste lucruri putem pleca liniștiți în vacanța noastră.

Casa nu este singura luată în vizor de hoți atunci când proprietarii sunt plecați în concedii. Mașina poate deveni ușor ținta acestora dacă este lăsată acasă.

În aceste cazuri, polițiștii vin cu sfaturi care să îi împiedice pe hoți să îți spargă mașina cât timp tu te relaxezi în vacanță.

Recomandăm cetățenilor să nu își lase cheile în contact să asigure geamul și autoturismul, chiar dacă lipsesc puțin timp. Apoi să nu lase genți, bijuterii aparatură în interiorul mașinii.

Odată cu ridicarea restricțiilor a revenit și aglomerația, ideală pentru hoții de buzunare.

Un moment de neatenție ne poate lăsa fără geantă, portofel și telefon chiar și în piață, mai ales dacă este aglomerat. Pentru a evita acest lucru trebuie să fim atenți tot timpul la bunurile pe care le avem și la oamenii din jur.

Furturile din locuințe, mașini și din buzunare au scăzut în 2020, în perioada în care măsuri mai aspre impuse de autorități pentru combaterea pandemiei au fost în vigoare. Cele din locuințe, de exemplu, au scăzut în Capitală cu aproape 20% față de 2019.

Sursa: Digi24