Saturday, September 30, 2023


Preţul energiei electrice în România este printre cele mai mici din Europa

Preţul energiei electrice în România este printre cele mai mici din Europa, iar fără liberalizarea pieţelor, în orice sector, nu…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 28, 2021

Preţul energiei electrice în România este printre cele mai mici din Europa, iar fără liberalizarea pieţelor, în orice sector, nu vom avea niciodată apetit pentru investiţii, a scris pe Facebook ministrul Energiei, Virgil Popescu.


„Românii trebuie să ştie că în momentul de faţă preţul energiei electrice în România este printre cele mai mici din Europa. Totodată, aş dori să reamintesc că fără liberalizarea pieţelor în orice sector, nu vom avea niciodată apetit pentru investiţii. Cine ar investi într-o capacitate de producere a energiei ştiind că preţul pe care îl va obţine din vânzarea energiei va fi unul reglementat de stat, fără a i se asigura dreptul de recuperare a investiţiei?!? Consumatorii trebuie să ştie că pot trece în piaţa concurenţială, se pot elibera de captivitate, să nu rămână în zona serviciului universal. De asemenea, consumatorii vulnerabili vor fi protejaţi. Legea se află în procedură parlamentară la Camera Deputaţilor şi am încredere că va fi adoptată cât mai curând”, a precizat Virgil Popescu.

Liberalizarea pieţei de energie electrică s-a realizat începând cu 1 ianuarie, după ce în luna iulie a anului 2020 s-a liberalizat piaţa gazelor naturale.