Friday, September 29, 2023


Controale ale poliţiştilor de la economic în judeţ. Amenzi de 7000 de lei

La data de 27 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu comisari din cadrul Comisariatului Judeţean…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 29, 2021

La data de 27 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu comisari din cadrul Comisariatului Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Bacău, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit cu medicamente şi suplimente nutritive, precum şi a dezinfectanţilor, medicamentelor şi dispozitivelor medicale utilizate în combaterea răspândirii virusului SARS-Cov-2 pe raza judeţului Bacău.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost verificate 18 societăţi comerciale, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, din care, 4 conform O.U.G 28/1999, republicată, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, una în baza Legii nr. 8/1996, republicată, privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi 2 conform O.G nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor. Valoarea totală a contravenţiilor este de 7.000 de lei.

Exemple: 1. În urma verificărilor economice efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din municipiul Bacău, s-a constatat că agentul economic ce comercializa suplimente nutritive şi alte produse de tip plafar, nu a fiscalizat suma de 286 lei, respectiv din raportul eliberat de casa de marcat electronică fiscală rezultau încasări în numerar în valoare de 513 lei, iar în fapt agentul economic a încasat numerar în valoare de 800 de lei. În cauză, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1.500 lei şi confiscarea sumei nejustificate de 286 lei.

2. Din verificările economice efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Bacău, s-a constatat că agentul economic, ce furnizează servicii medicale, emitea bonuri fiscale conţinând date eronate. În cauză, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 4.000 de lei.