Wednesday, July 17, 2024


Poliţiştii Serviciului Rutier în acţiune pe drumurile publice din judeţ

La data de 28 iulie a.c., pe drumurile publice din judeţ, s-au desfăşurat activităţi de către poliţiştii Serviciului Rutier pe…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 29, 2021

La data de 28 iulie a.c., pe drumurile publice din judeţ, s-au desfăşurat activităţi de către poliţiştii Serviciului Rutier pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi pentru reducerea riscului rutier.

Au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră.

Poliţiştii au aplicat 201 sancţiuni contravenţionale, din care 85 pentru depăşirea limitei de viteză, 26 pentru abateri ale pietonilor, 18 pentru abateri ale bicicliştilor şi căruţaşilor, iar restul pentru alte încălcări ale normelor rutiere. Totodată au fost constatate 3 infracţiuni, 34 de permise de conducere au fost reţinute şi 8 certificate de înmatriculare retrase.

Exemplu : Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, un tânăr de 21 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe Dn 2-E 85, în afara localităţii Sascut cu viteza de 154 km/ h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv, viteza, traversarea străzii prin loc nepermis de către pietoni, neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, precum şi conducerea sub influenţa alcoolului este un obiectiv prioritar al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, sens în care, zilnic va fi asigurată prezenţa poliţiştilor pe drumurile publice.