Saturday, September 30, 2023


MARIA GHEORGHIU concertează astăzi, de la ora 19.00, în parcul din Onești

Una din cele mai cunoscute voci din folkul românesc revine la Onești, în parcul municipal, duminica, 1 august 2021, ora…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at august 1, 2021

Una din cele mai cunoscute voci din folkul românesc revine la Onești, în parcul municipal, duminica, 1 august 2021, ora 19.00, în cadrul proiectului cultural RECITALURILE VERII, organizat de Primăria Onești.

Maria Gheorghiu chiar nu mai are nevoie de vreo prezentare, cei care au reușit să nu o cunoască încă de la debut, sigur au întâlnit-o pe parcurs. Iar cei care, nu ne dăm seama cum, au reușit să nu o audă cântând, o știu măcar din emisiunile radio pe care le realizează.

Maria Gheorghiu este unul dintre numele de referinţă ale folkului românesc. A început să studieze chitara, lansându-se în muzica folk în 1984, la Cenaclul Flacăra. „Cântecele mele sunt viaţa mea, sunt scrise cu sângele meu, cu bucuriile şi tristeţile mele, şi în ele se regăsesc aceia care mai au chef să stea de vorbă cu ei înşişi fără teama de a deveni ridicoli în faţa semenilor”, spune artista. Maria Gheorghiu a colaborat cu artişti memorabili – printre care Dominique Voquer şi Anette Baneville, spaniolul Patricio, dar şi orchestra Filarmonicii din Kiev – şi a efectuat turnee în Franţa, Danemarca, Norvegia, Grecia, Austria, Spania, SUA, Luxemburg, Belgia, Ungaria, Germania, Canada, Cuba. Debutul muzical în Cenaclul Flacăra, turneele în ţară şi peste hotare, festivalurile folk la care a participat şi spectacolele susţinute în ultimii ani sunt câteva dintre motivele care i-au determinat pe organizatori sa o invite la Onești.

intrarea este libera în limita locurilor disponibile.