Saturday, September 30, 2023


Municipiul iași își modernizează flota de transport public!

Luni, 2 august, a ajuns la Iaşi primul tramvai nou cumpărat, după 45 de ani de la ultima achiziţie a…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at august 2, 2021

Luni, 2 august, a ajuns la Iaşi primul tramvai nou cumpărat, după 45 de ani de la ultima achiziţie a unui astfel de mijloc de transport în comun în oraş.

Capacitatea de transport totală a noilor tramvaie este de 230 de locuri şi au dotări moderne: aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior, sistem de numărare a călătorilor prin senzori video inteligenţi 3D.

Municipiul Iaşi va beneficia şi de 16 tramvaie Bozankaya, contract în valoare de circa 168 de milioane de lei, 20 de autobuze electrice Solaris de 12 metri, al cărui contract de furnizare este în valoare de aproximativ 67 de milioane de lei, şi 24 de autobuze electrice de 10 metri, pentru care se vor cheltui aproape 65 de milioane de lei. Astfel în parcul celor de la Compania de Transport Public vor ajunge 76 de mijloace de transport electrice, în valoare totală de aproximativ 462 de milioane de lei. Achiziţia mijloacelor de transport a fost făcută cu ajutorul fondurilor europene