Tuesday, October 26, 2021


Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat printr-un spectacol grandios! România a încheiat competiţia pe locul 46

Jocurile Olimpice de la Tokyo, un spectacol sportiv de peste două săptămâni desfăşurat în plină pandemie de coronavirus, s-au încheiat…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at august 8, 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo, un spectacol sportiv de peste două săptămâni desfăşurat în plină pandemie de coronavirus, s-au încheiat cu o ceremonie de două ore şi 20 de minute, duminică, pe Stadionul Naţional din capitala Japoniei.

La fel ca la cermonia de deschidere, nici de această dată nu au fost spectatori în tribune, iar protocolul pus la punct pentru evitarea propagării coronavirusului a făcut ca mulţi sportivi să fi plecat deja acasă.

Ceremonia a început cu focuri de artificii şi cu intrarea în arenă a prinţului Akishino al Japoniei şi a preşedintelui CIO, Thomas Bach, după care a fost adus drapelul Japoniei de către şase persoane, între care şi un medin şi un model care are un handicap. După intonarea imnului Japoniei, au pătruns în arenă drapelele tuturor celor 206 delegaţii participante, cel al României fiind purtat de canoistul Cătălin Chirilă. Au intrat apoi şi sportivii, împreună, fluturând steguleţe şi mulţi dintre ei dansând.

Speranţa şi spiritul olimpic au fost întruchipate de lumini aprinse de sportivi şi înălţate prin efecte speciale deasupra terenului, formând apoi cercurile olimpice.

“This is Tokyo” – deoarece sportivii nu au avut ocazia să se plimbe prin Tokyo, din cauza restricţiilor, lor li s-a arătat cum ar fi un weekend tipic într-un parc imaginar din oraş, în ritmurile Tokyo Ska Paradise Orchestra. Concurenţii care au participat la ceremonie s-au bucurat şi de muzica altor artişti japonezi şi de spectacolul dansatorilor.

În premieră, la ceremonia de închidere au fost premiaţi câştigătorii probelor de maraton atât la masculin cât şi la feminin, Eliud Kipchoge, respectiv Peres Jepchirchir. Ambii campioni olimpici sunt din Kenya. În mod tradiţional, la ceremonie erau premiaţi câştigătorii la masculin la maraton.

România a obţinut o medalie de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi încheie Jocurile Olimpice de la Tokyo pe locul 46.