Saturday, June 15, 2024


O nouă tranșă de pachete, destinate persoanelor defavorizate, va fi distribuită la Onești

Începând de miercuri, 11 august, primăriile din județul Bacău vor primi pachetele alimentare din fondurile UNIUNII EUROPENE, în cadrul programului…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Comunicate Social , at august 10, 2021

Începând de miercuri, 11 august, primăriile din județul Bacău vor primi pachetele alimentare din fondurile UNIUNII EUROPENE, în cadrul programului POAD, informează Instituția Prefectului Bacău. Primăria Onești, prin Direcția Generală de Asistență Socială, va primi aceste pachete pe 18august,distribuția urmând a începe după data de 23august.

Este vorba despre a treia tranșă de pachete, destinate persoanelor defavorizate (persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, dovedite în baza anchetei sociale și persoanele dependente cu handicap grav sau accentuat în baza certificatului de încadrare în grad de handicap valabil). Această tranșă de 567 pachete destinate Oneștiului conține alimente de primă necesitate.

Categoriile de persoane care pot beneficia de produse alimentare sunt:
a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoanele/ familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Cantitățile de produse alimentare care se vor distribui fiecărui beneficiar sunt următoarele:
Făină albă de grâu 5 kg; Conserva carne vită – 5 buc – 1,5 kg;
Mălai 4 kg; Conserva carne porc – 3 buc – 0,9 kg;
Paste făinoase 0,8 kg; Conserva pateu de ficat de porc – 5 buc – 1 kg;
Ulei 4 L Compot de fructe – 2 buc – 1,44 kg;
Zahăr 2 kg; Gem de fructe – 1 buc- 0,36 kg;
Orez 4 kg; Gem de fructe dietetic – 1 buc. – 0,36 kg.

Produsele alimentare sunt ambalate în cutii de carton, inscripționate, având o greutate de aproximativ 25,36 kg.

Acestea vor fi distribuite, prin DGAS (Direcția Generală de Asistență Socială Onești), cu prioritate persoanelor cu ajutor social și alocații de susținere a familiei, iar  apoi celor  cu grad de handicap grav și accentuat, și cei aflați in riscul excluziunii sociale in baza anchetei sociale.

Pachetele vor putea fi ridicate, pe baza de carte de identitate, de la depozitul din strada Lanul Gării, după un program ce va fi anunțat în perioada următoare.