Monday, October 18, 2021


Un urs a distrus gardul unei gospodării din Bicaz Chei; nu este la primul atac

Un urs a distrus gardul unei gospodării din localitatea Bicaz Chei, în noaptea de miercuri spre joi, ulterior el fiind…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at august 12, 2021

Un urs a distrus gardul unei gospodării din localitatea Bicaz Chei, în noaptea de miercuri spre joi, ulterior el fiind alungat de jandarmii chemaţi de proprietarul locuinţei, a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Incidentul s-a produs în jurul orei 3,50, iar la sosirea forţelor de intervenţie, ursul încă era prezent în apropierea gospodăriei şi a fost alungat în pădure.

Jandarmii montani au rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona şi a se asigura că pericolul nu mai este iminent. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat doar pagube materiale, respectiv a distrus o porţiune din gardul împrejmuitor al locuinţei. Prezenţa animalului sălbatic în zonă este constatată frecvent de către apelant, mai ales pe timpul nopţii, anul trecut atacându-i şi animalele domestice din gospodărie’, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru.

Locuitorii comunei Bicaz Chei au fost înştiinţaţi prin RO-ALERT despre prezenţa ursului în localitate.

Vă reamintim că în seara zilei de marţi, 10 august, locuitorii comunei Caşin şi municipiului Oneşti au fost avertizaţi prin sistemul RO-ALERT de prezenţa unui urs .

”În comuna Caşin, sat Caşin (LA PRUND – LA STANA BĂLĂNICA), a fost semnalata prezenţa unui animal sălbatic (urs). Pentru protecţia dumneavoastră vă rugăm să evitaţi deplasarea în zona menţionata. Respectaţi recomandările autorităţilor locale. ISU Bacău.”

Anterior, astfel de mesaje au fost emise pentru Slănic Moldova, semnalizându-se apariţia în staţiune a unei ursoaice cu pui dar şi a unui alt urs, solitar.