Wednesday, July 17, 2024


Reapare Polidinul sub formă de ursuleţi gumaţi

Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin, cel mai cunoscut medicament românesc. Pe lângă metoda injectabilă, va fi comercializat sub…

PublicatCurierul , in Actualitate , at august 23, 2021

Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin, cel mai cunoscut medicament românesc. Pe lângă metoda injectabilă, va fi comercializat sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț și a unor spray-uri nazale. Medicamentul a depășit deja etapa de laborator

Pentru că se dorește ca acesta să ajungă pe piața de suplimente alimentare, va fi fabricat și comercializat sub forme mai atractive.

„În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, au anunțat reprezentanții institutului.

Polidinul a apărut pentru a înlocui Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică.

Specialiștii vor continua testele clinice, iar în scurt timp Polidinul va fi repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă. Toate activitățile se desfășoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naționale.