Sunday, August 14, 2022


Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă „ferm” propunerea de plafonare a burselor şcolare

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă „ferm” propunerea de plafonare a burselor şcolare, susţinând că măsura nu este menită să îndeplinească…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at august 24, 2021

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă „ferm” propunerea de plafonare a burselor şcolare, susţinând că măsura nu este menită să îndeplinească principiile de acordare a acestora, respectiv răsplătirea performanţelor şcolare şi sprijinul social pentru elevii aflaţi în situaţii de risc.


Potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional al Elevilor transmis, luni, AGERPRES, în urmă cu câteva zile, a fost lansată în consultare publică propunerea de hotărâre de Guvern care reglementează cuantumul minim al celor patru tipuri de bursă, pentru anul şcolar 2021-2022. În propunere, se stabileşte suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursă, aşa cum a fost şi în anul şcolar 2020-2021, fără a se ţine cont de necesitatea diferenţierii acestora în funcţie de obiectul lor.

„Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă ferm propunerea de plafonare a burselor şcolare, măsură care nu este menită să îndeplinească nici pe departe cele două principii de acordare a burselor: răsplătirea performanţelor şcolare, respectiv sprijinul social pentru elevii aflaţi în situaţii de risc. Considerăm că sumele alocate pentru fiecare tip de bursă ar trebui să fie diferenţiate, tocmai pentru a distinge misiunea fiecăreia dintre acestea. Or, în cazul de faţă, atât elevii cu performanţe academice remarcabile, cât şi cei care necesită sprijin social vor primi aceleaşi sume de la bugetul de stat, deşi nevoile acestora sunt complet diferite”, se precizează în comunicat.