Saturday, May 25, 2024


Nisipul de pe plajele din Sardinia este furat și vândut pe internet

Insula Sardinia, o importantă atracție turistică din Italia, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, se confruntă cu…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at august 24, 2021

Insula Sardinia, o importantă atracție turistică din Italia, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, se confruntă cu o problemă mai puțin întâlnită. De câțiva ani, fie că vor să îl folosească pentru a-și decora acvariul, fie că vor să îl vândă pe internet, turiștii pleacă acasă cu tot cu nisip și, în ciuda sancțiunilor care ajung până la 3.000 de euro, autoritățile nu reușesc să scape de acest fenomen.

În fiecare an, turiștii aleg să se întoarcă acasă cu un suvenir mai puțin obișnuit, cu nisipul de pe plajele unde își petrec vacanța. Practica este foarte des întâlnită, astfel că, avertizează autoritățile, dacă „hoții de nisip” nu se opresc din a mai face asta, renumitele plaje ar putea chiar să dispară. Și chiar dacă nu dispar, devin din ce în ce mai puțin plăcute și, deci, mai puțin populare.

La sfârșitul lunii iulie, un localnic a surprins un cuplu în timp ce umplea o sticlă cu nisip, motiv pentru care a alertat autoritățile.

În 2019, un cuplu francez care a vizitat Sardinia a fost prins cu 40 kg de nisip în portbagajul SUV-ului. Poliția a descoperit nisipul înghesuit în 14 sticle de plastic luate de pe o plajă din Chia, sudul Sardiniei.