Saturday, May 25, 2024


Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin pentru femeile din județul Bacău

Instituția Prefectului județului Bacău a găzduit ieri conferința de lansare a proiectului ONCOPREV, o caravană mobilă care va ajunge în…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Cultură și Educație Social , at august 26, 2021

Instituția Prefectului județului Bacău a găzduit ieri conferința de lansare a proiectului ONCOPREV, o caravană mobilă care va ajunge în municipiul Bacău pe 29 septembrie. Concret, băcăuancele (cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani) se vor putea testa pentru depistarea cancerului de col uterin.

Programul regional ONCOPREV – PREVENTIE, DEPISTARE, DIAGNOSTIC SI TRATAMENT PRECOCE AL CANCERULUI DE COL UTERIN beneficiază de o finanțare de aproximativ 10 milioane de euro și este implementat în cele 6 județe ale regiunii de dezvoltare Nord-Est: Iași, Vaslui, Bacău, Suceava, Botoșani, Neamț.
Testarea va fi absolut gratuită și destinată și persoanelor care nu au asigurare medicală . Persoanele la care apar suspiciuni vor continua investigațiile și tratamentul absolut gratuit.
Înscrierile se fac la numărul de telefon: 0372-777-859, prin email la adresa: contact@dasbacau.ro sau prin adresare la medicul de familie.
Proiectul este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Este derulat de către Institutul Regional de Oncologie din Iași împreună cu Fundația Enable și cu sprijinul autorităților locale: Primăria Municipiului Bacău, Instituția Prefectului și Direcția de Asistență Socială Bacău.
Caravana va fi amplasată în fața Prefecturii Bacău.
Sursa: Comunicat de presa