Friday, June 14, 2024


VIDEO/Ziua Națională a Lecturii, sărbătorită la C.N. „Dimitrie Cantemir” din Onești

Ziua Națională a Lecturii a fost promovată și la CN „Dimitrie Cantemir” din Onești. La inițiativa elevului Andrei Vasile Spoială …

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at februarie 15, 2024

Ziua Națională a Lecturii a fost promovată și la CN „Dimitrie Cantemir” din Onești. La inițiativa elevului Andrei Vasile Spoială  (clasa XII-a) și a doamnei bibliotecare Veronica Maximiliana Boroș, Clubul de Robotică și Clubul de Istorie „Alecu Aslan” și-au unit eforturile împreună cu elevii claselor a X-a A și a XI-a B și au pus în practică egida #citimimZideZI. Farmecul activității a fost completat de Delia Racu (care a impresionat din nou prin vocea sa deosebită) și Ina Mitroiu, care a demonstrat că „Nu poţi deschide o carte şi să nu înveţi ceva”. (Confucius).

„Începând cu anul 2022, în data de 15 februarie se sărbătorește Ziua Națională a Lecturii.
Această zi are o înaltă semnificație istorică, căci pe 15 februarie s-au născut două personalități culturale de seamă: Titu Maiorescu – politician și critic literar și Spiru Haret – renumit matematician și ministru al Educației, cunoscut pentru dezvoltarea sistemului educațional modern al țării noastre. Ambele au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești, precum și în promovarea lecturii.
Parte a unui proiect amplu (ce aduce împreună 8 școli din țară și de dincolo de granițele ei), intitulat simbolic CARTEA, FÂNTÂNĂ A CUNOAȘTERII- CĂLĂTORIE ÎN LUMEA MINUNATĂ A LECTURII, ASTĂZI, LA ORA 11, SE VA ORGANIZA o primă întâlnire online dedicată acestei sărbători a spiritului. ÎN INCINTA INSTITUȚIEI s-a organizat și un impresionant flashmob… filmat cu drona de elevul nostru, Andrei Spoială pentru a marca Ziua Națională a lecturii.
„Citeste! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini din,care vei intocmi intelesul si filosofia vietii.”, spunea Marele Mihai Eminescu, iar acest îndemn să vă fie far și călăuză pentru tot restul vieții!
Cantemir citește zi de zi! Să demonstrăm că acesta nu este doar un slogan!
Alăturați-vă firesc demersului, purtând deschisă, în fața ochilor și a minții voastre, o CARTE, nu un ECRAN!
Haideți să înălțăm împreună INSULE DE LECTURĂ!”, este mesajul postat pe pagina Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești.

VIDEO: SPOIALĂ ANDREI VASILE