Saturday, May 25, 2024


La un pas de dezastru! Plan roșu de intervenție pe Aeroportul din Iași

Autoritățile din Iași au activat planul roșu de intervenție și au trimis la aeroport 22 de autospeciale, după ce sistemul…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at august 30, 2021

Autoritățile din Iași au activat planul roșu de intervenție și au trimis la aeroport 22 de autospeciale, după ce sistemul de navigație al unui avion cu 107 pasageri care zbura pe ruta Bergamo – Iași s-a stricat. 

Potrivit ISU Iași, planul roșu de intervenție a fost activat după ce o aeronavă Airbus 321, Bergamo – Iași, cu 107 pasageri la bord, nu a putut ateriza. Cauza ar fi fost sistemul de navigație care s-a defectat,  însă după aproximativ 30 de minute aparatul de zbor a aterizat pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

Pentru asigurarea intervenției au fost deplasate la Aeroportul Internațional Iași 22 autospeciale de intervenție cu 44 subofiteri și 6 ofițeri.

Conform ISU Iași, în cele din urmă avionul a aterizat în siguranță, iar pasagerii sunt evaluați medical.

„Începând cu ora 13,13 s-a activat Planul Roşu de Intervenţie pentru că o aeronava Airbus 321, care a decolat de la Bergamo, cu 107 pasageri la bord nu poate ateriza deoarece sistemul de navigaţie s-a stricat. Pentru asigurarea intervenţiei au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 autospeciale de intervenţie cu 44 subofiţeri şi 6 ofiţeri. Coordonarea activităţii a fost realizată de inspectorul şef, colonel Grădinaru Ionuţ”, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.