Achiziția din magazine fizice rămâne printre preferințe, în pofida accelerării digitalizării – Curierul de stiri
Friday, March 29, 2024


Achiziția din magazine fizice rămâne printre preferințe, în pofida accelerării digitalizării

Aproximativ 41% dintre respondenţi preferă să achiziţioneze un dispozitiv inteligent pentru gospodărie dintr-un magazin fizic, în schimb persoanele cu vârsta…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at august 31, 2021

Aproximativ 41% dintre respondenţi preferă să achiziţioneze un dispozitiv inteligent pentru gospodărie dintr-un magazin fizic, în schimb persoanele cu vârsta sub 35 de ani sunt mai înclinate să facă achiziţii din magazinele fizice decât consumatorii mai în vârstă, potrivit celei de-a patra ediţii a studiului EY „Decodarea gospodăriei digitale”.


Astfel, gradul de încredere în instrumentele de asistenţă digitală este redus, iar liniile telefonice de asistenţă sunt metoda de contact preferată.

„În timp ce tehnologiile digitale se răspândesc cu o viteză ameţitoare sub influenţa măsurilor restrictive adoptate la nivel naţional, achiziţia din magazinele fizice rămâne în topul preferinţelor pentru utilizatorii de tehnologii digitale în gospodării”, arată cercetarea.

Potrivit studiului, 39% dintre respondenţi ar prefera să viziteze un magazin fizic pentru achiziţionarea unui dispozitiv mobil sau a unui pachet de servicii mobile, procent care creşte la 41% când este vorba de cumpărarea unui dispozitiv inteligent pentru gospodărie.