Friday, July 12, 2024


Noi precizări privind începerea noului an școlar

Şcoala în România începe pe 13 septembrie, cu prezenţă fizică pentru absolut toţi preşcolarii şi pentru absolut toţi elevii, fără…

PublicatCurierul , in Actualitate , at septembrie 1, 2021

Şcoala în România începe pe 13 septembrie, cu prezenţă fizică pentru absolut toţi preşcolarii şi pentru absolut toţi elevii, fără nici un fel de diferenţiere, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Astăzi va fi semnat ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii privind regulile de protecţie sanitare în unităţile de învăţământ.

La începutul anului şcolar va fi distribuit un formular către părinţi care va avea trei rubrici: „Doresc să vaccinez copilul”, „Nu doresc să vaccinez copilul”, „Sunt indecis”.  Sorin Cîmpeanu a explicat că după centralizare, în situaţia în care se primesc 50-60 de răspunsuri pozitive, vor putea fi organizate echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli. Deocamdată se ştie clar că sunt peste 185.000 de angajaţi din învăţământ vaccinaţi.

Invitat la emisiunea „Serviciul de noapte”, cu Maria Ţoghină, Radu Szekely, secretar de stat în cadrul Ministerului Dducaţiei, a vorbit despre pregătirile care se fac pentru deschiderea noului an de învăţământ. El a subliniat că pentru menţinerea şcolilor deschise singura soluţie rămâne vaccinarea anti-COVID-19. Radu Szekely a mai precizat că şcolile sunt pregătite pentru reluarea activităţii în condiţii de siguranţă.

Radu Szekely: Se porneşte de la principiul că şcoala trebuie să rămână deschisă şcoala. Se desfăşoară cu prezenţa fizică cât mai mult posibil, urmând ca în situaţiile speciale în care nu se mai poate desfăşura cu prezenţa fizică să trecem la învăţare la distanţă, care în cea mai mare parte va fi învăţarea online; le ţinem deschise cât de mult posibil şi le închidem doar atunci când nu mai există o altă soluţie. Decizia va fi luată la nivel local, în momentul depăşirii pragului de 6 la mie. Şcolile sunt pregătite să înceapă. Din punct de vedere al măsurilor sanitare, din punct de vedere al accesului la tehnologie, şcolile sunt mult mai pregătite acum că au distribuit mult mai multe echipamente pentru conectarea online. La fel, colegii noştri profesori cred că au făcut un salt spectaculos în ceea ce priveşte pedagogia digitală în ultimul an şi jumătate.