Sunday, July 14, 2024


Poliţiştii băcăuani au emis un ordin de protecţie pentru un bărbat din Scoţia

Poliţiştii băcăuani au emis un ordin de protecţie prin care s-a dispus ca un bărbat din Scoţia, care a oferit…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at septembrie 3, 2021

Poliţiştii băcăuani au emis un ordin de protecţie prin care s-a dispus ca un bărbat din Scoţia, care a oferit recompensă pentru recuperarea fiului său minor pe care îl are cu o româncă, să nu se poată apropia la mai puţin de 50 de metri de minor şi de mama acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru, a precizat că ordinul provizoriu este pentru o perioadă de cinci zile.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Bacău s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat scoţian ar fi postat, pe o reţea de socializare, un mesaj prin care ar oferi o sumă de bani pentru recuperarea fiului său minor. Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că o femeie de 32 ani, din Bacău, este căsătorită cu un cetăţean scoţian, însă pe fondul unor neînţelegeri, tânăra a venit în România împreună cu fiul său minor, în vârstă de şase ani. Întrucât aceasta refuză să se întoarcă în Scoţia cu fiul lor, bărbatul de 38 ani i-ar adresa ameninţări. În urma probelor administrate, poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu pentru o durată de cinci zile, prin care s-a dispus faţă de bărbatul de 38 de ani să păstreze o distanţă de 50 de metri faţă de minor şi mama acestuia‘, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Conform sursei citate, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror, în cadrul unui dosar penal privind infracţiunile de ameninţare şi instigare publică.