Thursday, July 18, 2024


Tragedie în lumea automobilismului! Pilotul Adrian Raspopa a murit! Oneștenii își plâng campionul!

Pilotul oneștean Adrian Raspopa a murit astăzi dupa ce a suferit rani grave in urma unei iesiri violente in decor…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social Sport , at septembrie 4, 2021

Pilotul oneștean Adrian Raspopa a murit astăzi dupa ce a suferit rani grave in urma unei iesiri violente in decor pe proba de la Hadambu din cadrul Raliului Iasului. Pilotul fusese preluat in stare grava de elicopterul SMURD in soc hipovolemic si coma, cu leziuni leziuni severe la nivelul bazinului și a abdomenului și cranio-cerebral.

Medicii ieseni au incercat sa-i salveze viata dar Adi a intrat in stop cardiorespirator in Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Sf. Spiridon. Prognosticul medicilor era rezervat inainte de fi efectuata interventia chirurgicala pentru salvarea vietii pilotului.

“In sala de operație a fost resuscitat. S-a intervenit chirurgical și s-a făcut tot ce e medical și omenește posibil”, a declarat Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi.

Adrian Dumitru Răspopa Mincu s-a născut la Onești, pe data de 16 august 1980, într-o familie de intelectuali. Pe când era copil, bunicul său de la Pitești era prieten cu piloții de raliuri de la Dacia și îl ducea de mână să asiste la antrenamentele cu mașinile de curse. De atunci pasiunea pentru automobile și pentru viteză. Părinților le datorează însă faptul că la împlinirea vârstei de 18 ani i-au făcut cadou o Dacia Sport, cu care la scurt timp a debutat ca pilot în sportul auto.

Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei.

Era unul dintre veteranii Campionatului National de Raliuri si un impatimit al masinilor.

 

Redactia Curierului de Stiri transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!