Monday, July 15, 2024


Încep lucrările la drumul surpat dintre Onești și Bacău

Lucrările la porțiunea de drum din zona serpentinelor de la Măgura, de pe DN 11 (E 574), care face legătura…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at septembrie 7, 2021

Lucrările la porțiunea de drum din zona serpentinelor de la Măgura, de pe DN 11 (E 574), care face legătura între Bacău și Onești, vor începe de azi. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR.

Inițial, execuția lucrărilor ar fi trebuit să demareze cel tâziu la 1 septembrie, însă, din cauza lipsei unei autorizații pentru tăierea unor copaci, acestea au fost amânate. Exista riscul ca emiterea acestei autorizații să dureze și câteva luni. „Astăzi (luni, 6 septembrie 2021 n.r.) am primit avizul de la Direcția Silvică pentru lucrările de pe DN 11, Măgura. Constructorul va primi imediat ordinul de reluare a lucrărilor.

Pentru pentru punerea în siguranță a sectorului de drum DN 11, Măgura, se vor face lucrări de refacere a corpului drumului, pe cca. 50 m, fiind prevăzută execuția unei structuri de sprijin (de tip zid de sprijin), cu fundație pe piloți forați, cu diametrul mare (min. 600 mm).

În plus, se va înlocui podețul existent cu unul de tip P2, prevăzut cu cameră de cădere în zona amonte. Totodată, se vor executa și lucrări de sistematizare și amenajare a văii, în amonte și în aval, „prin realizarea unor canale colectoare din beton armat, cu trepte de liniștire pe o lungime de minim 30 m, amonte și aval, precum și monitorizarea geotehnică cu minim două foraje echipate cu înclinometre”.

Termenul de execuție este de șase luni.