Thursday, July 18, 2024


Bacāu: Reținut de polițiști după ce s-a urcat beat la volan și și-a amenințat concubina ca o va agresa

Un bărbat în vârstă de 31 ani a fost reţinut de poliţişti după ce a fost depistat conducând, sub influenţa…

PublicatCurierul , in Actualitate , at septembrie 10, 2021

Un bărbat în vârstă de 31 ani a fost reţinut de poliţişti după ce a fost depistat conducând, sub influenţa băuturilor alcoolice, un autoturism dinspre comuna Filipeni spre municipiul Bacău.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Păduraru, a declarat că bărbatul îşi ameninţase concubina că vine să o agreseze, iar aceasta a semnalat situaţia la 112.

‘Poliţiştii au oprit în trafic autoturismul în cauză, al cărui conducător auto era tânărul de 31 de ani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că tânăra de 30 ani, pe fondul unui conflict cu rudele din comuna Filipeni, a fost ameninţată de concubin cu agresiuni fizice, motiv pentru care cei doi au fost conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţie Bacău. Având în vedere gravitatea faptei şi starea de temere creată victimei, în urma probelor administrate şi a evaluării riscului, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu pentru o durată de 5 zile, prin care s-a dispus ca tânărul să păstreze o distanţă minimă de 50 de metri faţă de concubină’, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore şi au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. AGERPRES