Sunday, July 14, 2024


Apa îmbuteliată se scumpește cu 20%

Apa mineral îmbuteliată, pe care o achiziționăm din supermarket se va scumpi cu până la 20% din cauza majorării prețului…

PublicatCurierul , in Actualitate , at septembrie 18, 2021

Apa mineral îmbuteliată, pe care o achiziționăm din supermarket se va scumpi cu până la 20% din cauza majorării prețului la energie și la ambalaje

Producătorii de apa îmbuteliată anunță scumpiri cu până la 20% din cauza facturilor la energia electrică și gaze naturale. Acestea din urmă au explodat în ultima perioadă, generând un lanț de scumpiri.

Potrivit Asociației Producătorilor din Industria Apei (APRIA), companiile românești din domeniu nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor, motiv pentru care vor recurge la majorări de preturi. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă. Motivul creșterii prețurilor la apa îmbuteliată ține de scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje și combustibili.

„Din păcate, scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, așa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a prețului cu 20%”, au anunțat reprezentanții APRIA, prin intermediul unui comunicat de presă.

Costuri mai mari de producție

Conform sursei citate, producătorii de apă îmbuteliată plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari în anul 2021, față de anul 2020. De asemeena, reprezentanții Asociației spun că prețul la combustibili s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor. În acest caz este vorba despre PET-uri, carton, folie, folosită la ambalarea și transportul apei îmbuteliate.

„De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp, evoluția acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare”, se mai arată în comunicatul de presă pe care l-au transmis reprezentanții ARPIA.