Sunday, July 14, 2024


Județul Bacău nu mai are locuri libere la ATI

Spitalele din județul Bacău nu mai au, de săptămâna trecută, niciun loc disponibil la ATI pentru persoanele în stare gravă,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 21, 2021

Spitalele din județul Bacău nu mai au, de săptămâna trecută, niciun loc disponibil la ATI pentru persoanele în stare gravă, ca urmare a îmbolnăvirii cu COVID-19. Nici la nivel național lucrurile nu stau foarte bine, Grupul de Comunicare Strategică arătând că în România mai sunt doar 19 paturi libere la ATI, în Arad (1), Brașov (5), Constanța (1), Iași (3), Sibiu (3), Tulcea (5) și Vaslui (1).

„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

În județul Bacău au fost confirmate săptămâna trecută (12-19 sept) 656 de cazuri COVID și s-au înregistrat 11 decese atribuite bolii. Rata de infecție a ajuns la 1,33 în județul Bacău, iar în municipiu a ajuns la 2,25, apropiindu-se rapid de pragul de 3 infectați la mia de locuitori, ceea ce se traduce prin aplicarea unor restricții.