Monday, October 18, 2021


Astăzi s-a transmis în școli chestionarul pentru vaccinarea elevilor.

Ministerul Educației a lansat în școli chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori împotriva COVID-19. Părinții își pot exprima intenția pentru imunizarea…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Cultură și Educație Social , at septembrie 24, 2021

Ministerul Educației a lansat în școli chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori împotriva COVID-19. Părinții își pot exprima intenția pentru imunizarea copiilor.

Ministerul Educației a pus la dispoziția părinților, începând de vineri, chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori din instituțiile de învățământ din România. Prin intermediul chestionarului, părinții îți pot exprima intenția cu privire la vaccinarea copiilor, însă documentul nu este obligatoriu.

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației,
va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului, precizează Ministerul Educaţiei.

„Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.