Monday, July 15, 2024


Polițiștii din Bacău au capturat un transport cu 31.474 de pachete de ţigarete de contrabandă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal de contrabandă. Acesta a fost…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 26, 2021

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal de contrabandă. Acesta a fost înaintat unității de parchet competente cu propunere de trimitere în judecată.

Polițiștii din Bacău au indisponibilizat 31.474 de pachete de ţigarete de contrabandă, de la un bărbat din judeţul Suceava, depistat în trafic. Bărbatul, de 35 de ani, din judeţul Suceava, a fost oprit în trafic, la data de 15 septembrie 2020, de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Bacău, pe raza județului.

În urma controlului autovehiculului, s-au descoperit ţigarete, netimbrate şi fără documente de provenienţă, depozitate în spaţii disimulate din interiorul autoutilitarei. Cele 31.474 de pachete de ţigări în valoare de aproximativ 440.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost reținut de polițiști. A fost indisponibilizată și autoutilitara folosită la transportul țigaretelor.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care au continuat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, iar la finalizarea acestora l-au înaintat unității de parchet cu propunere de trimitere în judecată.