Thursday, July 18, 2024


A fost modernizată Stația de tratare a apei Cărăboaia

Lucrările de modernizare a stației de tratare a apei brute Cărăboaia s-au încheiat. Este un proiect finanțat cu fonduri europene,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 29, 2021

Lucrările de modernizare a stației de tratare a apei brute Cărăboaia s-au încheiat. Este un proiect finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, aferent cadrului bugetar multianual al UE 2007 – 2013, cu cofinanțare asigurată de Consiliului Județean Bacău, care are în proprietate stația.

Investiția, în valoare de 5,3 milioane euro, deserveşte 12 UAT-uri din județul Bacău, printre care municipiile Moineşti și Oneşti, oraşele Tg. Ocna, Dărmăneşti, precum şi cartiere din Comăneşti. Peste 217.000 de băcăuani beneficiază de apa tratată la noua stație Cărăboaia, care – din 1973, anul punerii în funcțiune – nu a trecut prin lucrări de reabilitare şi modernizare.

Prin proiect a fost construită o stație de recuperare şi tratare a nămolului, în acord cu legislația europeană în vigoare, precum şi un sistem de monitorizare și control SCADA.

Stația de tratare a apei Cărăboaia a fost modernizată cu 5,3 milioane euro fonduri UE. Peste 217.000 de băcăuani beneficiază de investiție, a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.